Skip to content
FANTIC XEF 250
Utrustad med motor från Yamaha

FANTIC XEF 250

kr 109990 inkl.moms
  •  

Garanti Fantic Enduro
Fabriksgaranti *2 år
*Gäller under förutsättning att:
1. Fordonet servas auktoriserat enligt föreskrifterna.
2. Fordonet ej brukas i tävlingssammanhang eller används under tävlingsliknande former.
3. Att fordonet inte trimmas på något vis och att original ECU-mappning Homologation: Euro5 bibehålls orörd.

Fantic Enduro Racing-sortimentet växer: nya XEF 250 kommer med i familjen. Motor, chassi och komponenter är på högsta nivå för en enduro, den är redo att erbjuda fantastisk prestanda i alla situationer. Fantic XEF 250 4-takts Enduro gör sin debut på marknaden, en modell som drar nytta av den vinnande arven från XE125 2-takts med kraft, aggressivitet, prestanda, mångsidighet och kontroll.

MOTOR

”Kraftpaketet” i Fantic XEF 250 Enduro är den högpresterande, lätta och pålitliga 250 4-taktaren från Yamaha, med dubbla överliggande kamaxlar och kamprofil avsedd för Enduro-användning. XEF 250 har en 6-växlad växellåda med utväxling dedikerad till Enduro, men går ändå att amvända på vägen. Toppresultat uppnås tack vare att XEF 250 är utvecklat i samarbete med Athena-GET (ECU) och Arrow (avgas). Den nya Fantic ECU, med appen ”WiGET” är tillgänglig för Android och iOS, vilket gör det möjligt för användarna att hantera luft-bränsleförhållandet och tändning. Nu blir blir det ännu enklare att anpassa den bästa mappningen till alla typer av mark och körning. Fantastiska prestanda garanteras av det nya avgassystemet som utvecklats i samarbete med Arrow, vilket ger ytterligare en värdeökning till Fantic XEF 250.

CHASSI

Nya XEF 250 är enkel och intuitiv. Ramen är förstklassig. Yamaha perimeter aluminiumram fungerar i perfekt symbios med Kayaba-fjädringen. SSS (Speed ​​Sensitive System) 48 mm gaffel med 310 mm fjädringsväg och Enduro-inställningar kalibrerade av Fantics Race-avdelning, anpassar sig till olika körstilar och ger prestanda på högsta nivå. Kayaba-monoshocken (317 mm fjädringsväg) är justerbar separat med förspänning, kompression och retur. Svingarm i aluminium, DID-fälgar 21×1.60 – 18×2.15 monterade Metzeler Six Days Extreme-däck 90 / 90-21 ” -130 / 90-18 ”. Nissin bromsar med en 270 mm skiva fram och 245 mm på bak.

UTRUSTNING

En fantastisk känsla med XEF250 garanteras. Ergonomiskt designade kylskydd ger fri rörlighet och kontroll över fordonet i alla situationer. Sadeln har ett högt greppskydd. Standard-LED-strålkastarna garanterar god sikt, särskilt på natten. Tack vare 7,9 liters kapacitet garanterar bränsletanken lång körtid. Motorskydd och handskydd är standard.

Tekniska data

CABALLERO
ENDURO
SUPERMOTO
CROSS