Skip to content
FANTIC XE 125
The "power unit"

FANTIC XE 125

kr 95500 inkl.moms
  •  

Garanti Fantic Enduro
Fabriksgaranti *2 år
*Gäller under förutsättning att:
1. Fordonet servas auktoriserat enligt föreskrifterna.
2. Fordonet ej brukas i tävlingssammanhang eller används under tävlingsliknande former.
3. Att fordonet inte trimmas på något vis och att original ECU-mappning Homologation: Euro5 bibehålls orörd.

Euro 5-godkänd, Fantic XE 125 är den perfekta cykeln för både nybörjare och vana förare som vill tävla i toppen i sin tävlingsserie. Motors tillförlitlighet, mångsidighet och prestanda i kombination med perfekt dynamisk ergonomi placerar XE125 på toppen av motorcykelns
Enduro värld.

MOTOR

”Kraftpaketet” i XE 125 Enduro – Yamaha 125cc vätskekyld 2-takts encylindrig motor – jämfört med Cross-versionen har den ett Enduro-designat cylinderhuvud med lägre kompressionsförhållande, CDI-styrenheten har optimerats för Enduro-användning. Motorn är utrustad med en större generator för att leverera 12V till batteriet.

CHASSI

Chassi, upphängning, fälgar, nav och bromsar, chassit på nya XE 125 är av aluminium med dubbelvagga. Oavsett om det går långsamt eller snabbt, XE 125 erbjuder alltid smidighet, stabilitet och dragkraft, vilket gör att den klarar tuffare terräng. Framgaffeln är utrustad med Kayaba (KYB) 48 mm SSS (Speed ​​Sensitive System), med 300 mm i fjädringsväg och inställning för enduro, speciellt designad av vår racingavdelning, fjädringen anpassar sig till olika körstilar; nybörjare eller proffs, upphängningen ger prestanda på högsta nivå. KYB-monoshocken, med 315 mm fjädringsväg, är separat justerbar med förspänning, kompression och retur. DID-fälgarna i storlekarna 21 x 1,60 – 18 x 2,15 är utrustade med Dunlop Geomax EN91-däck 90 / 90-21 ” & 120 / 90-18 ”. Standard utväxlingsförhållande 13:50. Nissin bromsar med 270 mm skiva fram och 245 mm skiva bak.

UTRUSTNING

Sadel, bränsletank, plast och lampor. Bränsletanken integreras perfekt med cykelns linje och är tack vare 9-liters kapacitet bland de största i sin kategori; det garanterar stor räckvidd vid långa terräng turer. Eftersom den är smal så kan den klämmas mellan förarens ben för maximal kontroll. Sadeln har ett bra greppskydd vilket underlättar för föraren. Standard-LED-strålkastaren säkerställer bra sikt även på natten.

Tekniska data

CABALLERO
ENDURO
SUPERMOTO
CROSS